T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Namık Kemal İlkokulu

Okulumuza "Atatürk'e Vefa Valizi" Geliyor

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla uyguladığımız bu projede; 230 okuldan biriyiz. Yaklaşık 1.000 öğretmen ve 20.000 öğrenci Türkiye'de 75 ilde proje kapsamında görev aldılar. Biz de bu projede öğrencilerimiz ile birlikte iki ayrı ürün ortaya çıkarttık. Projemiz için"Çocukların Gözünden Atatürk" sanal sergimizi ve "Atatürk Özdeyişleri" videomuzu 167 öğrencimizle hazırladık. Hazırlanan çalışmalarımıza altta yer verdiğimiz QR Kod ya da linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Sanal sergimiz kapsamında öğrencilerimiz Atatürk deyince aklına gelenleri, kalbinden geçenleri resmettiler ya da sözcüklerle ifade ettiler. Öğrencilerimizin hazırladığı resimler ve ifadeler lamine edilerek kitapçık haline dönüştürüldü. Atatürk Özdeyişleri videomuz için öğrencilerimiz Atatürk maskeleri takarak tarihe damga vuran Atatürk sözlerini söylediler. Her iki ürün de 18-20 Mart 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanımızın da katılmasının beklendiği Ankara Ticaret Odası Fuaye Alanı'nda sergilenecekler. 

Proje süresince Atatürk ve Atatürk Sevgisi konusunu ön plana çıkartarak öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olmalarına destek olunmuştur. 

Hazırlanan ürünleri valize koymak için heyecanla gün sayıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 02:19 - Görüntülenme: 106
  Beğen | 0  kişi beğendi