“My Word Box” eTwinning Projemizin Şubat Ayı Faaliyetleri

Anasınıfı B şubesinde uygulanmaya başlanan proje kapsamında sınıf öğretmeni Tuğba AKSOY, Türk ve yabancı proje ortaklarıyla çevrimiçi toplantı gerçekleştirerek Şubat ayı faaliyetlerine başladılar. Proje kapsamında paylaşılacak olan fotoğraf ve videolar için veli izin formları hazırlandı ve velilerimiz imzaladı. Veli toplantısı yapılarak velilere proje bilgilendirilmesi yapıldı ve okul web sitesinde proje hakkında haber yapılarak tanıtım ve yaygınlaştırma yapıldı.

Çocuklara proje tanıtıldı, dijital yüklemelerin yapılacağı Twinspace açılarak harita üzerinde proje ortaklarının okullarının konumları gösterilerek bu konu hakkında çocuklarla sohbet edildi.Çocuklara, velilere ve öğretmene projenin ilk anketi çevrim içi olarak uygulandı.

Sınıfta "Güvenli İnternet" başlıklı sunum çocuklarla paylaşıldıktan sonra bu konuyla ilgili sanat etkinliği yapıldı. Sınıf öğretmeni "İnternet Güvenliği ve Etiği", "eSafety Label Hakkında Her Şey" kurslarını tamamlayıp katılım belgesi almaya hak kazandı.

Çocukların projeyle ilgili duygu ve düşünceleri Türkçe Dil Etkinliği ile sorularak duygularını tahtaya çizmeleri istendi. Proje ortaklarıyla birlikte çocukların duyguları ile ilgili dijital  kelime bulutu oluşturuldu. Proje ortaklarının öğrencileriyle ilk çevrimiçi buluşma gerçekleştirildi. Çocuklar kendilerini ingilizce dilinde tanıttılar ve selamlaştılar. Çevrimiçi toplantıda renkler ve hayvanlar videosu izlettirildi.

Sınıfta "My Word Box" bardağı hazırlanarak çocukların isimlerinin yazılı olduğu kartlar içine atıldı. Çocuklar bardağın içinden bir isim çekerek, ismi çıkan arkadaşıyla tanışıp selamlaştı. Daha sonra her çocuk ismine özel bir dans hareketi belirledi ve ingilizce olarak kendini tanıtarak dans etti. Bu etkinliğin videosu youtube üzerinden liste dışı olarak paylaşıldı.

Sınıfta renkler ve hayvanlar videosu tekrar izlendi. İngilizce renklerin isimleri söylenerek sınıfta renk köşeleri oluşturuldu.

05-03-2024

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 16:05 - Görüntülenme: 34