Şbt

/meb_iys_dosyalar/10/01/717426/dosyalar/2024_02/27094223_2023sivilsavunmaguncel.doc

Şbt

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Turgay Demirkan, Okul Öncesi Öğretmeni Tuğba Aksoy ve İngilizce Öğretmeni Burcu Ata Bilgili "Atatürk'e Vefa Valizi" projesi kapsamında Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren'i ve Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin'i makamında ziyaret ettiler.

Proje doğrultusunda 3-17 yaş arasındaki öğrencilerle Atatürk ve Atatürk sevgisi konusunda çeşitli etkinliklerin yürütüldüğü ifade edildi. Yaklaşık 1.000 öğretmen ve 20.000 öğrenci ile 230 okulda ve Türkiye'de 75 ilde proje çalışmalarını yürüten ortaklardan biri olduğumuz belirtildi. Yürütülen proje hakkında bilgilendirmede bulunuldu ve proje kapsamında hazırlanan ürünler tanıtıldı. 167 öğrencimizin katıldığı Çocukların Gözünden Atatürk Sanal Sergimizin ve Atatürk Özdeyişleri Videomuzun QR Kodları ile hazırlanmış anahtarlıklarımız hediye edildi.

Kaymakam Turgay Hakan Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, yapılan çalışmalardan ve ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirttiler. Proje kapsamında çalışan tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşşekür etti. Bu tarz faydalı projelerin devamını beklediklerini dile getirdiler. Emeği geçen herkesi kutladılar.

Şbt

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla uyguladığımız bu projede; 230 okuldan biriyiz. Yaklaşık 1.000 öğretmen ve 20.000 öğrenci Türkiye'de 75 ilde proje kapsamında görev aldılar. Biz de bu projede öğrencilerimiz ile birlikte iki ayrı ürün ortaya çıkarttık. Projemiz için"Çocukların Gözünden Atatürk" sanal sergimizi ve "Atatürk Özdeyişleri" videomuzu 167 öğrencimizle hazırladık. Hazırlanan çalışmalarımıza altta yer verdiğimiz QR Kod ya da linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Sanal sergimiz kapsamında öğrencilerimiz Atatürk deyince aklına gelenleri, kalbinden geçenleri resmettiler ya da sözcüklerle ifade ettiler. Öğrencilerimizin hazırladığı resimler ve ifadeler lamine edilerek kitapçık haline dönüştürüldü. Atatürk Özdeyişleri videomuz için öğrencilerimiz Atatürk maskeleri takarak tarihe damga vuran Atatürk sözlerini söylediler. Her iki ürün de 18-20 Mart 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanımızın da katılmasının beklendiği Ankara Ticaret Odası Fuaye Alanı'nda sergilenecekler.

Proje süresince Atatürk ve Atatürk Sevgisi konusunu ön plana çıkartarak öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olmalarına destek olunmuştur.

Hazırlanan ürünleri valize koymak için heyecanla gün sayıyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Eğitmen Yazar Sayın Nihal Eroğlu okulumuza davet edildi. Anasınıfı öğrencilerimizle buluşan yazarımız, Erken Okuryazarlık Kitaplarını nasıl yazdığını, resimlettiğini ve basım sürecini anlattı. Sayın Eroğlu kitaplarından çocuklara örnek etkinlik uygulamaları yaptırarak kitaplarını imzaladı ve çocuklara dağıttı. Okul Müdürümüz Sayın Turgay Demirkan, yazarımız Sayın Nihal Eroğlu'na proje kapsamında desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuza davet edilen Eğitmen Yazar Sayın Gürkan Kap öğrencilerimizle tiyatro tadında söyleşi gerçekleştirerek kitaplarını yazma sürecinden bahsetti.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında çocukları anasınıfına devam eden aileler çocuklarıyla birlikte kelime kumbarası yaptılar. Öncelikle aile çocuğa bir kelime söyleyecek ve çocuk duyduğu kelimenin ne anlama geldiğini hem söyleyecek hem de çizecek. Sonra aile kelimenin anlamını açıklayıp ilgili görselleri çocukla paylaşacak. Çocuk öğrenmiş olduğu kelimeyi tekrar çizerek ilk çizimiyle karşılaştıracak. Bu süreçte öğrendikleri kelimeleri kumbaraya atarak biriktirecekler. Haziran ayında bu kelimeleri kullanarak aileler çocuklarla birlikte öykü oluşturacaklar.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aileler anasınıfına davet edildi. Etkileşimli kitap nasıl okunur? Etkileşimli kitap okurken nelere dikkat edilmeli? Gibi konular ile ilgili veliler bilgilendirilerek aile katılım çalışmaları yapıldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Büyüteç, Memleketim Rize ve Mozaik kitapları anasınıflarımızda etkileşimli olarak okunmuştur. Sınıf panosuna kelime duvarı oluşturularak bilinmeyen kelimeler görselleri ile birlikte asılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çocuk şiirlerinin resmedilmesi konulu resim yarışmasında "Benim Güzel Okulum" şiirini resmeden 3-B sınıfı öğrencimiz Esila KÜPELİ okulumuzda 1. seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyor, ilimiz genelindeki yarışmada başarılar diliyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda düzenlenen "Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması" sonucunda 1. seçilen 2-B sınıfından Asel Gelturan ve 3-B sınıfından Esila Küpeli öğrencilerimizi tebrik ederiz. Okul Müdürümüz Sayın Turgay DEMİRKAN ödül kazanan öğrencilerimize ödüllerini takdim etti.

Ock

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında ''Bilen Oturur'' Etkinliği yapıldı.

Ock

Bakanlığımıza bağlı bütün okullarda uygulanmaya başlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okulumuzda kılavuza ve eylem planlarına uygun bir şekilde uygulanmaktadır.